tisdag 18 oktober 2016

Marja-aroniapiirakka


Tähän aikaan vuodesta on ainakin meidän kadulla puskat täynnä marja-aronioita. Helsingissä niitä ei näytä syövän kuin linnut. Ja meidän perhe. Taapero rakastaa aronioita, niitä mutustellaankin aina kun ollaan vaunukävelyllä. Itse olen aina tykännyt niistä, ja mieskin on viime aikoina innostunut ilmaisista vitamiinipommeista. Viime viikolla hän meni pienen ämpärin ja saksien kanssa pihalle ja poimi useamman kuin jokusen marjan. Osa laitettiin pakkaseen, ja osasta tehtiin piirakkaa. Netistä ei oikein löytynyt mitään muita marja-aroniaohjeita kuin että mehua pitäisi laittaa. No, sovelsin sitten erään mustikkapiirakan ohjetta, ei kai siitä niin kovin erilaista tule, jos on eri marjat...

Miehen ensimmäinen kommentti oli: "terveellisen makuista". Noin hän sanoi myös, kun laitoin ensimmäistä kertaa nokkoskeittoa. Se nokkoskeitto oli muuten aika pahaa, mutta tästä piirakasta tykkäsin sentään itsekin. Ja taaperokin tykkäsi. Ja ottihan se mieskin sitten lisää. 



KAURAINEN ARONIAPIIRAKKA
(Muunneltu versio ohjeesta http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/08/kaurainen-mustikkapiirakka-myos.html)

Pohja:

1 dl rypsiöljyä
1 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

marja-aroniaa sen verran että piirakkapohja peittyy
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl intiaanisokeria


1. Sekoita öljy ja sokeri, lisää sekaan kananmuna. 
Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää hiutaleseos taikinaan ja sekoittele ainekset kunnolla. 
Anna taikinan levätä 10 min, jotta kaurahiutaleet ehtivät hieman turvota.

2. Kaada pohjataikina vuokaan ja levitä taikina lusikalla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Ripottele aroniat tasaisesti piirakkapohjalle.

4. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte mahdollisimman tasaisesti mustikoiden päälle.

5. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 min, kunnes piirakan reunat saavat vähän väriä.

6. Lisukkeeksi sopii turkkilainen jugurtti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar